Yrkesdag på Bygg- och anläggningsprogrammet

I fredags bjöds elever i årskurs nio som sökt Bygg- och anläggningsprogrammet in till Holavedsgymnasiet för att lyssna till vilka möjligheter det finns inom bygg- och anläggningsbranschen.

Bygg- och anläggningsprogrammet organiserar årligen en yrkesdag där de bjuder in yrkespersoner från de olika yrken inom Bygg- och anläggningsbranschen. För eleverna i årskurs nio blev detta ett bra tillfälle att få mer information om vilka möjligheter det finns inom sitt gymnasieval. Jonathan Hallvin och Eddie Blomqvist har båda sökt till Bygg- och anläggningsprogrammet.
– Det har varit väldigt lärorikt! säger Jonathan Hallvin.

För eleverna som går första året på Bygg- och anläggningsprogrammet har dagen varit ett bra stöd inför valet av inriktning. Inger Johansson och Birgitta Rolf, studie- och yrkesvägledare på Holavedsgymnasiet och lärare på programmet fanns på plats för att svara på frågor om hur det fungerar på programmet.
Vid årets yrkesdag på Bygg- och anläggningsprogrammet fanns Tranås Golvbeläggning, TAS, Colorama, Ceders bygg och Tranås Rörservice på plats för att berätta om sitt arbete. På bilden ovan syns Ludvig Hvittfeldt och Urban Karlsson som berättade om att arbeta som kakelsättare och golvläggare. De gav tips och råd om vad man ska tänka på om detta är yrket de vill välja i framtiden.

Vill du veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet? Tryck här!

Jonathan Hallvin och Eddie Blomqvist är nöjda med dagen och tycker att den varit lärorik