Studiebesök för teknikelever

Elever på Teknikprogrammet fick chansen att se ett av Tranås företag från insidan. Företaget Euroform fyller 50 år i år och tillverkar många olika sorts detaljer. Det produceras som aldrig förr inom tillverkningsindutrin så det är väldigt viktigt för eleverna att få möjlighet att komma ut på arbetsplatser för att skapa sig en förståelse för hur processen fungerar.

I torsdags var TE17 på studiebesök på Euroform. Under besöket lärde sig eleverna mer om hur Euroform uppnår sina kvalitetskrav samt hur plasttillverkningen går till i praktiken. Besöket var en del av kursen Teknik 1 där både kvalitet och olika tillverkningsmetoder ingår som kursmoment. Lärare i kursen och tekniks programansvariga Martina Norberg menar:
­— Kontakt med näringslivet och lokala företag är mycket viktigt för vår utbildning. Under elevernas tre år på teknikprogrammet besöker vi olika former av tillverkningsföretag och arbetar tillsammans med näringslivet med idé- och produktframtagning.

Vill du veta mer om Teknikprogrammet och dess innehåll. LÄS HÄR!

Eleverna fick se hur tillverkningen fungerar på nära håll.