Eleverna tävlar i att få ballongen att pruttas fram så långt som möjligt

Stark kämparanda vid klasskamp

Under tisdagen drog alla samhällsklasser ut till Hätte för att göra upp om titlen Bästa Samhällsvetenskapsklass. I potten låg en bowlingkväll för den vinnande klassen.

Redan klockan åtta var det dags för eleverna på Samhällsvetenskapsprogrammet att försätta sig i tävlingsmode, för denna tisdag skulle det kämpas för att vinna SA-dagens klasskamp.
    Klädda i klassfärgen, som de tidigare hade blivit tilldelade, satt de spända eleverna i aulan och väntade på att få veta första uppdraget i klasskampen. Årskurs tvåor och treor hade en vag aning om vad som skulle ske, medan ettorna var helt ovetande.
   –Jag var lite trött nu på morgonen, men det gick över när man kom till samarbetsövningarna. De var roliga, berättar Erik Linnér och Erik Alduaifi håller med.

Som tidigare år fick eleverna klurigheter som uppvärming innan det var dags att vandra mot Hätte. På vägen fanns stationer med samarbetsövningar utplacerade. Eleverna fick lotsa blindbockar genom snittslad bana genom att endast använda sig av ljud, så som visslingar, tjoande och klappande. Vid kunskapens trappa kom frågorna att handla om naturvetenskap och även minnet testades när eleverna skulle memorera kärlekspar. Helt enkelt var det inte, men elevernas humör var på topp.
   – Vi är bäst på allt, utbrister Elin Lantz i SA15B, när hennes grupp kommer fram till kunskapstrappan och resten av gruppen brister ut i skratt.

Vid Hätte var det sedan dags för femkamp mellan klasserna där ballongblåsning, bollkastning, spikning och vattenstafett fanns med bland grenarna. Eleverna kämpade febrilt och många elever var sugna på revansch för förra årets SA-dag.
   –Detta är en riktigt bra dag för att stärka lagandan i klassen, berättar Kjell Johansson, lärare på Samhällsvetenskapsprogrammet.

Vinnande klass blev SA16b, som även var den klass som tagit klassfärgen på största allvar. Den rosa färgen fick pryda dem från topp till tå. Även naglarna hade målats dagen till ära, något som alla tagit fasta på!

Se fler bilder på vår facebooksida!

Den vinnande klassen SA16B