Salongerna byts ut mot krogshow

Förberedelserna inför Estetiska programmet och Restaurang- och livsmedelsprogrammets krogshow har varit igång sedan länge. Den 30 januari är det premiär och film blir temat för krogshowen.

Tidigare år har esteterna och restaurangeleverna precis avslutat arbetet med Holavedens Salonger så här års, men detta läsår har planerna lagts om från Salongerna i Parkhallen till krogshow i den lite mindre lokalen på Plan B. Där kommer eleverna under vecka fem arrangera en krogshow som får tankarna att sväva till filmklassikerna. Eleverna på Estetiska programmet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet har suttit ner och pratat om upplägget och eleverna är taggade på uppdraget.

Att evenemanget förläggs till Plan B ser eleverna som positivt. På RL ser man fram emot att jobba med helhetupplevelse och vill att mat, lokal och uppträdande verkligen ska hänga ihop.
– Det är en liten, mysig och rockig lokal, säger Joakim Alm som går andra året på RL.
Han och klasskompisarna har arbetat fram en meny för kvällen och satsat på ett Hollywoodtema. Blickarna har riktats mot USA och gästerna kan förvänta sig en meny med typiska amerikanska inslag så som steak och milkshake.

På Estetiska programmet har man tagit fram planen för inledningen, sångerna, sketcherna och danserna som ska framföras. På sin lektion i estetisk verksamhet är det genomgång på schemat. Det gäller att kolla upp vilken rekvisita som saknas och andra detaljer som måste kollas innan repetitionerna inför krogshowen kan intensifieras.

Det är bråda dagar för eleverna när alla sånger, sketcher och danser ska repeteras för att flyta på inför premiären och för eleverna på RL ska meny och servering sitta som en smäck. Tisdagen den 30 januari är premiären som följs av ytterligare två kvällar. För den som är sugen på en helkväll med härlig underhållning och god mat finns fortfarande chansen att köpa biljetter.
– Onsdagens föreställning är fullbokad, men till tisdagens och torsdagens show finns det fortfarande biljetter, berättar Karin Lindwall som är lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Är du intresserad av att köpa biljetter? Ring 0140-685 39

Bild från tidigare år då man genomfört Holavedens Salonger