RL dukar upp juliga delikatesser

Under veckan dukar Restaurang- och livsmedelsprogrammet upp för traditionellt julbord där allehanda delikatesser finns att tillgå. Förberedelserna startade redan under förra veckan för att kunna erbjuda bästa smakupplevelsen.

På Restaurang- och livsmedelsprogrammets Restaurang Novisen är det full rörelse. De kalla rätterna dukas fram och Peter Wisbyse och Helena Sjödahl Gustafson som är lärare på RL går en sista gång igenom allergiinformation om kallrätterna så att alla elever har full koll om gästerna undrar. Snart får gästerna börja ta för sig av den goda julmaten.

Förberedelserna började redan förra veckan då man bakade, kokade knäck och pysslade med många andra bestyr. Fullt upp tycker eleverna men det gör inget när uppgiften är rolig.
– Det har varit kul, men stressigt, säger Nikita Henningsson.
Dominika Szczutowska håller med och tycker att det har framför allt varit roligt att få baka och göra julgodis. Att få pynta restaurangen var en rolig uppgift.
– Det känns lite nervöst innan för man är rädd att nåt ska gå snett, säger Dominika Szczutowska.

Eleverna behöver inte vara nervösa. Rätterna ser både fantastiska ut och smakar likaså säger gästerna som besöker julbordet. Att platserna till julbordet säljs slut långt i förväg år efter år är ett tydligt tecken på att eleverna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet vet hur julmaten ska lagas.

Vill du läsa mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet? Tryck här!

Dominika Szczutowska, Nikita Henningsson och Carolin Karlsson Thidell är redo att ta emot gästerna