Kristofer Johansson från OEM Electronics berättar om karriärsmöjligheterna för eleverna på HA

OEM-koncernen besöker HA

Under onsdagen fick eleverna på Handels- och administrationsprogrammet chansen att lyssna till representanter från OEM-koncernen och även ställa frågor om livet som säljare.

Före detta HA-elever på besök

På onsadgsförmiddagen besökte Filip Lindén, Albin Torstensson och Kristofer Johansson Handels- och administrationsprogrammet för att berätta om OEM Electronics och om livet som säljare.
   Filip Lindén och Albin Torstensson har själva gått Handels- och administrationsprogrammet på Holavedsgymnasiet och tyckte att det var kul att få komma tillbaka och berätta om sina arbeten.
   – Det var verkligen inte igår, men det känns bra att vara tillbaka här på HA, säger Albin Torstensson.

Skillnaden mellan ute- och innesälj

Elevernas nyfikenhet väcktes vid besöket och frågorna kom att handla om livet som utesäljare. Hur går ett kundmöte till? Hur länge är man på resande fot? Frågorna var många och Filip Lindén, som arbetar just som utesäljare, svarade på elevernas frågor. Han förklarade säljprocessen och tillsammans med Anette Wissing, lärare på Handels- och administrationsprogrammet, kom de fram till att butiksförsäljning och utesälj såg väldigt olika ut.
   – Det är en längre process och det kan gå flera turer innan man verkligen sålt en komponent, förklarar Filip Lindén.
   Albin Torstensson passade på att förklara vad jobbet som innesäljare innebär. Han berättade att många tror att man bara sitter i telefon och säljer produkter, men att han egentligen jobbar mer som länken mellan utesäljare och produktansvariga.

Ett företag med många möjligheter

Kristofer Johansson, affärsområdeschef på OEM Electronics berättade om karriärsmöjligheterna för dem som söker sig till företaget.
   – Att komma ut till Holavedsgymnasiet ger eleverna möjlighet att lära känna oss som företag och kanske se oss som blivande arbetsgivare. För oss är det intressant att träffa elever som kanske är sugna på att sommarjobba hos oss, något som sedan kan utvecklas till en anställning, berättar Kristofer Johansson.

Vill du läsa mer om Handels- och administrationsprogrammet? Tryck här!

Eleverna passade på att fråga över saker som de själva är nyfikna på att veta om yrket som säljare.

Filip Lindén berättar om jobbet som utesäljare och Albin Torstensson berättar om jobbet som innesäljare