NIU-eleverna tränar på Träningscenter

NIU fystränar på Träningscenter

Måndagar är det fysträning som gäller för eleverna på den nationella idrottsutbildningen, bandy. I Träningscenters lokaler testas musklerna till max när tränaren, Oleg Polev, instruerar eleverna.

Den nationella idrottsutbildningen, bandy har för en längre tid samarbetat med Träningscenter när det kommer till elevernas fysträning. På måndagar har eleverna Träning- och tävlingslära på schemat. Eleverna får lära sig hur de ska träna sin kropp på bästa vis och då passar det bra att vara på ett fullutrustat gym. Dagens stationsträning har fokus på benmusklerna och eleverna får verkligen kämpa. Här handlar det inte bara om ren muskelstyrka utan även rätt teknik för att lyckas så bra som möjligt.

Eleverna får även nyttja Träningscenters lokaler kostnadsfritt när det handlar om den egna träningen, förlagd på fritiden.
   – Det är riktigt generöst att vi får vara här på skoltid och än mer när eleverna får träna här på egen hand, utan att behöva betala, säger Oleg Polev.

Vill du läsa mer om NIU? Tryck här!

Eleverna på NIU tränar på Träningscenter

Oleg Polev förklarar för Agnes Sundell och Ellen Spång hur de ska träna

Eleverna på NIU tränar på träningscenter