Fågelskådning vid Tåkern

NA på exkursion till Tåkern

Under förra torsdagen och fredagen åkte eleverna i NA16 till Tåkern för en exkursion där de tittade närmare på djur och natur. Andra dagen fortsatte Naturvetenskapseleverna sin exkursion till Ombergs hjässa.

På exkursion

Under vecka 37 fick eleverna i årskurs ett på Naturvetenskapsprogrammet åka på en tvådagars-exkursion till Tåkern och Omberg. Naturkunskapslärarna Fredrik Sjöström och Anna-Lena Göransson ordnade med en häftig upplevelse för eleverna. Under första dagen fick eleverna besöka Naturrum där de fick en guidad tur vid Tåkern där de med hjälp av en kunnig guide orientera sig i det rika djurlivet vid Tåkern. Därefter övernattade eleverna på ett närliggande vandrarhem där det lagades tacos. Fredagen spenderades på och kring Omberg, där eleverna fick titta på omgivningarna och även göra diverse samarbetsövningarna. Eleverna fick prova på att tillaga mat ute i naturen med trangiakök, något som inte var helt enkelt.

Lärde känna varandra

För eleverna kom resan att inte enbart handla om att lära sig mer om djurlivet kring Tåkern och Omberg utan även om att lära känna varandra bättre. Eleverna tyckte att det var ett bra sätt att komma varandra närmre, något som gör stämningen bättre och skolgången roligare.
   – Eleverna fick utvärdera dagen och lyfte, framför allt, hur mycket bättre de kände varandra efter resan, säger Anna-Lena Göransson.

Besök gärna vår facebooksida för fler bilder!

Vill du veta mer om Naturvetenskapsprogrammet? Tryck här!