Studentsång på Holavedsgymnasiet 2016

Känslosamt avslut för studenterna 2016

Stämningen var på topp när studenterna 2016 avslutade sin sista dag på Holavedsgymnasiet för att springa ut i livet.

Skratt och tårar blandades när studenterna 2016 samlades i aulan för att sitta ner och runda av tre händelserika år. Cecilia Axelsson, rektor på Holavedsgymnasiet, ledde studenter och personal genom avslutningen där ES-kören underhöll med sång. Årets tal till studenterna hölls av Ann-Margreth Sandberg där hon på ett klockrent sätt beskrev elevernas tre år och som skickade med lyckönskningar inför framtiden. Eleverna skrattade, torkade tårar och tackade talaren med en rungande applåd. Även Moa Lundmarks tal till sina jämnåriga uppskattades och Moa tackade alla för de minnesvärda år hon upplevt på Holavedsgymnasiet.

Halvvägs in i avslutningen välkomnades elever upp på scen för att ta emot stipendier för väl genomförda studier, APL-perioder och skriftlig framställning. I Handels- och administrationsprogrammet belönades Clara Walleng och Linnéa Gillén, i Bygg- och anläggningsprogrammet belönades Edvin Bergander och Petter Wennerlund, i El- och energiprogrammet belönades Emil Malmsten och Linus Pettersson, i Hantverksprogrammet belönades Edvin Jonsson och Anton Robac. Elever som prisades för utomordentliga prestationer i  skriftlig framställning var  Ebba Axelsson, Johan Ingemarsson, Lovisa Härold, Hilda Gustafsson och Omid Najafi. Moa Lundmark fick stipendium för utomordentligt goda prestation under sin gymnasietid och för fina resultat i samtliga kurser.

Anders Berg talade avslutningsvis till studenterna där han hyste en förhoppning om att årets studenter skulle ut i livet och hjälpa samhället att motverka utanförskap och ett samhälle för alla. Han påminde eleverna om Steve Jobs som började sitt företag i föräldrarnas garage för att sedan utvecklas till ett multinationellt och framgångsrikt företag. Med detta ville Anders Berg belysa att inget är omöjligt.

Som traditionen bjuder avslutades avslutningen med mösspåtagning och studentsången för ett avsked i klassrummen innan utsläppet.

Student 2016