Elever på Holavedsgymnasiet tävlar i Svenska Matematiksamfundets mattetävling

Holavedsgymnasiet deltar i Matte-SM

Den 27 september klockan 08:00 gick startskottet för kvalet till matte-sm. På Holavedsgymnasiet deltog 14 elever som kämpar om att få en plats i finalen.

Svenska Matematiksamfundet anordnar årligen en matematiktävling för gymnasieelever (främst för elever på Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet) i landet. Tävlingen är uppdelad i två delar. Den 27 september var det dags för kvalificeringstävling och de 20 elever som lyckas bäst får gå vidare till finalen som hålls på något av Sveriges universtitet.

På Holavedsgymnasiet deltog 14 elever från olika program. Matematiklärarna informerade eleverna om tävlingen och sedan fick de, som ville delta, anmäla sig. Mikael Thors och Pether Fransson gick igenom reglerna för tävlingen och sedan var det bara att köra igång med den 5 timmar långa matematiksittningen. Tävlande är Simon Axelsson, Jonathan Samuelssonoch Markus Nilssonfrån NA14, William Jacobsson, Oskar Hübsch, Oskar Philipsson och Lukas Söderholm från NA15, Lukas Fransson, Petter Ydrestrand och Anton Svanborg från TE15,  Julia Klint, Edwin Jämting och Simon Carlswärd från NA16.