Felicia Gustafsson, BA14, målar och tapetserar på Kafé Bryggan

Felicia förnyar Kafé Bryggan

Felicia Gustafsson är i full fart med pensel och roller; nu ryker den gröna färgen. Snart kommer eleverna och personal på Holavedsgymnasiet njuta av Felicias arbete när hon har fräschat upp kaféets väggar.

Felicia Gustafsson går sitt tredje år på Bygg- och anläggningsprogrammet, vilket är anledningen till att hon är i full färd med att ändra utseendet på Holavedsgymnasiets skolkafé, Kafé Bryggan. Under tredje året arbetar eleverna i årskurs tre på sina gymnasiearbeten, som ska summera det de har lärt sig under sina tre år. När Felicia Gustafsson skulle starta med sitt gymnasiearbete hörde hennes lärare runt om det fanns något som behövdes göras på skolan. Det var då förslaget om att förnya väggarna på Kafé Bryggan dök upp.
   – Jag fick ta fram förslag och tillsammans med personalen i fiket valde vi en tapet med mörkgrått tegel, berättar Felicia.
   Felicia berättar att det hade varit smidigast att måla om väggen, men hon tycker att det kommer att se snyggare ut med den tapet som de har valt.

I Kafé Bryggan har det varit många nyfikna elever som har följt arbetet och frågorna har varit många. Felicia berättar att det känns lite ovant att arbeta med publik, men det är bara att koncentrera sig på arbetet.
   – De som har frågat har undrat över vad det ska bli och när det ska vara färdigt, säger hon.
   Hon arbetar för att bli klar inom en snar framtid, så nu gäller det att måla färdigt den översta delen av väggen, som hon inte kan tapetsera. De små hålen ska dämpa buller och därför är det viktigt att de får vara kvar. Efter det är det tapeterna som ska upp.

Följ oss på Facebook och se resultatet!

Vill du läsa mer om Bygg- och anläggningsprogrammet? Tryck här