Utbytesstudenten Vera Kutzner tar emot sin studentmössa vid årets avslutning

Ettor och tvåor går ut på sommarlov

Ett år går fort och för ettor och tvåor, på Holavedsgymnasiet, innebär det att skolåret är över och att sommaren nu väntar på dem.

Förväntansfulla ettor och tvåor slogs sig till rätta i Holavedsgymnasiets aula för att invänta den traditionsenliga skolavslutningen. Till tonerna av Den blomstertid nu kommer inleddes avslutningen. Eleverna fick även njuta av Es-körens framträdanden innan det var dags för rektor Tommy Söderström att hålla tal. Tommy skickade med tips och råd från treorna och gav även själv tips om hur sommaren kunde förgyllas.

Vid avslutningen lyftes även pristagarna i årets kängurutävling. Vinnare i årskurs 1 var Oskar Philipsson och i årskurs 2 tog Pelle Hedemo hem priset.  Pelle vann även hela tävlingen på Holavedsgymnasiet.
   Edvin Gomér uppmärksammades och fick ta emot Dick Birgerssons stipendium för sitt bidrag i idétävlingen Holavedsidén där han tagit fram en finurlig galge.
   Vera Kutzner, utbytesstudent från Tyskland, fick vid avslutningen komma upp och ta emot sin studentmössa. Under året som har gått har Vera följt SA15B där hon även fullföljt kursen Svenska 1, som är ett obligatorisk kurs för eleverna i årskurs 1. Trots sina goda kunskaper i svenska passade Tommy Söderström på att, på tyska, önska henne lycka till och att hon är varmt välkommen att komma tillbaka och hälsa på. Detta lockade fram ett stort leende hos Vera Kutzner.

Vi önskar våra elever ett härligt sommarlov och att de kommer tillbaka till oss i augusti med fulladdade batterier!

Se mer bilder på vår Facebooksida!

ES-kören sjunger sommarvisor

Toomy Söderström talar om sommaren som kommer

Edvin Gomér tar emot stipendiet från Dick Birgerssons minnesfond