De berättade om sin APL i Kenya

I måndags samlades en skara elever och lärare i aulan för att lyssna på Alma Bragde, Linnea Davidsson, Sabina Gustafsson Talestig, Molly Holgersson och Maria Ström när de berättade om sin APL i Kenya.

Under februari var Alma, Linnea, Sabina, Molly och Maria, som går Barn- och fritidsprogrammet, i Kenya för sin APL. De fick under sina fyra veckor möjlighet att verka på New Life Missions barnhem, förskola och inom organisationens socialarbete i slummen.
   Under måndagen bjöd eleverna in till aulan för en presentation av sin APL i Mashuru, Kenya. Presentationen inleddes med elevernas videor från resan. Därefter berättade de mer om Mashuru och Masai Mara där de hade fått göra en del av sin arbetsförlagda lärtid. De berättade om sina erfarenheter och om New Life Missions arbete.

Innan eleverna satte sig på planet till Nairobi fick de ett uppdrag som de skulle genomföra under sin APL utöver det arbete de bedrev i verksamheten. I år skulle 20 pojkar i Mariahemmet få sitt vardagsrum omgjort. Eleverna hade fått planera och innan resan samlade de ihop leksaker som de kunde ta med ner till barnhemmet. På plats målade de rummet för att väcka till lustfylld lek. Pojkarna blev mycket glada över det arbete som Alma, Linnea, Sabina, Molly och Maria lagt på rummet.

Eleverna hade även under hösten startat upp ett UF-företag där de skapat en barnbok. Denna barnbok såldes sedan, men köparna donerade dessa böcker så att böckerna kundes dela ut på de barnhem som tjejerna besökte under sin resa. Ett mycket uppskattat inslag.

Mot slutet av presentationen uppmanade Alma, Linnea, Sabina, Molly och Maria publiken att ställa frågor. Frågorna duggade tätt och tjejerna fick chans att berätta om fler upplevelser från resan. En elev i publiken underade om de inte kunde få se någon av de klappramsorna som barnen i barnhemmet hade lärt dem, så Molly, Alma och Linnea fick visa vad de lärt sig.

Vill du läsa mer om Barn- och fritidsprogrammet? Tryck här!