Britt-Marie Rolf tar vid efter Claes Hedberg

Britt-Marie Rolf är inne på sin första vecka på Holavedsgymnasiet. Hon blir den nya yrkes- och studievägledaren på Introduktionsprogrammen nu när Claes Hedberg har gått i pension.

Britt- Marie Rolf har jobbat tio år som studie- och yrkesvägledare. Redan när hon själv valde yrke fanns det tecken på att hon var ämnad för yrket. Hon gick in på Arbetsförmedlingens hemsida där hon gjorde intressetest för att se vilket yrke som kunde passa henne. När hon fick fram ett resultat tittade Britt-Marie på de olika utbildningsvägarna och valet landade på studie- och yrkesvägledare, något som hon tyckte kändes rätt från början.
– Jag tycker om att arbeta med människor, men gillar inte vårdbiten. Så tycker jag om att sitta och klura ut alternativa vägar att gå när en elev har fastnat och vet inte hur hon eller han ska gå vidare, säger Britt-Marie.

Britt-Marie har erfarenhet av olika typer av utbildningsverksamheter. Hon började som bemanningsansvarig på Montico men gick snabbt över till Eksjö gymnasium där hon fick utöva sin yrkesroll som hon hade tänkt sig. Efter Eksjö gymnasium gick Britt-Marie Rolf över till vuxenutbildning och började jobba på Vux Tranås och sedan på TUC Sweden.
– Det blir mer vägledning på en gymnasieskola. När det kommer till vuxenutbildningar, så har man redan valt en bana och då handlar det mer om att se över behörigheten, förklarar hon.

Övergången från TUC Sweden till Holavedsgymnasiet har varit bra, enligt Britt-Marie.
– Jag känner oftast på en gång om det är ett ställe som jag kommer att trivas på. Det sitter i väggarna och här på Holavedsgymnasiet kändes det bra, säger Britt-Marie.
Hon är nöjd med den hjälp hon har fått och känner sig inte rädd för att fråga kollegorna om det är något hon undrar. Hon fick några dagar tillsammans med Claes Hedberg innan han gick i pension för att få introduktion i arbetet som studie- och yrkesvägledare på Introduktionsprogrammet. Det är mycket att sätta sig in i och en av utmaningarna kommer vara att hitta vägar så att eleverna inte tappar suget innan de går vidare, till exempel till ett nationellt program.

Vi hälsar Britt-Marie Rolf välkommen och hoppas att hon ska trivas hos oss!