Erik Abrahamsson, Simon Schill och Lisa Malmberg friterar chips på BFs kick-off

BF på kick-off

Eleverna i årskurs två, på Barn- och fritidsprogrammet, arrangerade en kick-off för alla elever på BF. I strålande solsken byggdes tält, lagades mat och eleverna fick samla poäng i poängjakten.

Tvåor arrangerar kick-off

I strålande solsken hade eleverna på Barn- och fritidsprogrammet samlats i Östanåparken för att tillsammans träna på färdigheter, användbara för elever på programmet. Varje år arrangerar eleverna i årskurs två en dag för ettorna och i år kunde även eleverna i årskurs tre vara med.
    – Det har varit kul! Och framför allt kul för att treorna kunde vara med, berättar Ellen Axelsson, som varit med och styrt upp dagen.
    Matilda Fält, som går med i tvåan, håller med om att det varit roligt och tycker även att det varit lärorikt.
    – Vi, elever, har bestämt det mesta och sedan har vi fått hjälp av vår lärare, Christina Persson-Golander, säger Matilda.

En dag som svetsar samman

Att BFs kick-off är ett uppskattat inslag i undervisningen framgår tydligt när eleverna, i mun på varandra, berättar om nyttan med dagen.
   – Den här kick-off är viktig för oss. Den gör att vi lär känna varandra bättre, inte bara i klassen utan de eleverna som går i de andra årskurserna, säger Lisa Malmberg.
   De andra nickar och håller med och fyller i att de aktiviteter som man deltar i är en hjälp när man sedan åker på fjällvandring.
   – Ettorna har fått sätta och tält och montera trangiakök och det måste man kunna när man är i fjällen, säger Sabina Talestig.
   Sabina fyller i att det inte bara är aktiviteterna i sig som man har nytta av utan även att kunna förbättra gemenskapen i gruppen och att få alla att känna sig delaktiga.
   – Vi ska ju arbeta med människor och då är de här grejerna jätteviktiga, säger Sabina Talestig.

Matlagning under bar himmel

Nytt för i år är matlagningen utomhus. Christina Persson-Golander berättar att BF-lärarna hade fått göra detta under en fortbildning.
   – Det blev så lyckat och jag hoppas att eleverna kommer att uppskatta det här lika mycket, berättar Christina.
   Det tar inte lång stund att förstå att utomhusmatlagning är roligt. Det skrattas i de olika grupperna och ibland uppstår förvirring. Då finns lärarna på plats som kan hjälpa och guida. Simon Schill, Erik Abrahamssom och Lisa Malmberg friterar chips. Enda problemet som uppstår är att programkompisarna kommer och provsmakar chipsen. Frågan är om det kommer att bli några kvar till uppdukningen.
   – De blev goda! Utbrister en förbipasserande elev som provsmakar ett chips.
   – Det här gjorde tvåorna bra. Det var kul med matlagningen, säger Simon Schill.

Vill du veta mer om Barn- och fritidsprogrammet? Tryck här!