Restaurang- och livsmedelsprogrammet

På restaurang- och livsmedelsprogrammet får du en bred utbildning och goda möjligheter till jobb inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Som elev på restaurang- och livsmedelsprogrammet får du får en bra grundutbildning med stor bredd inför framtiden inom de olika inriktningarna och en bra grund för servicebranschen.

Utökad berhörighet

Programmet ger behörighet till yrkeshögskola och även högskoleförberedande kurser kan väljas till, vilket ger dig en högskolebehörighet.

Inriktningarna

Inriktningen Kök och servering sker på restaurang Novisen. I köket utbildas du till kock och i matsalen utbildas du till servitör. Inriktningen Bageri och konditori sker till stor del på olika företag i Tranås och i närområdet.

APL

APL, arbetsplatsförlagt lärande, sker under minst 15 veckor. Du får mer praktisk träning inom den bransch du valt. Om du läser på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Holavedsgymnasiet har du chansen att få betald utlandspraktik eller praktik på någon av de stjärnkrogar som skolan samarbetar med.

Restaurang Novisen

Vi driver vår egen restaurang, Novisen som elever och lärare jobbar gemensamt med. Utbildningen lägger fokus på praktiskt lärande och servicekänsla. Du får utveckla din kreativitet och träna problemlösning. Utbildningen varvar teori och praktik på ett verklighetstroget vis.

Gymnasieexamen inom programmet ger behörighet till flera utbildningar inom yrkeshögskolan. Du har också möjlighet att få grundläggande behörighet för högskolestudier.

Frågor om programmet?

Helena Sjödahl Gustafson