Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet ger dig breda kunskaper som du har glädje och nytta av, vad du än väljer att göra i livet. Programmet är en av de gymnasieutbildningar som ger dig flest möjligheter till fortsatta studier inom högskola och universitet.

Inriktningarna

På naturvetenskapsprogrammet kan du välja mellan två inriktningar:

Inriktningen naturvetenskap ger både djup och bredd inom de naturvetenskapliga ämnena.

Inriktningen naturvetenskap och samhälle ger möjlighet att kombinera de naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga ämnena.

Om du är intresserad av naturvetenskap har du alla möjligheter att ta till dig undervisningen. Det krävs en del arbete, men genom att varva teori och laborationer blir studierna både spännande och roliga.

Efter gymnasiet

Elever som gått ut från naturvetenskapsprogrammet har bland annat valt yrken som: läkare, byggnadsingenjör, meteorolog, psykolog, optiker, miljöingenjör, tolk, entreprenör, pilot, journalist, landskapsarkitekt, lärare, veterinär, arkeolog, farmaceut, tandläkare, djursjukvårdare, biolog, sjukgymnast, industridesigner, barnmorska, jurist, ekonom, civilingenjör, sjuksköterska och biomedicinsk analytiker.

Frågor om programmet?

Anna-Lena Göransson
Lärare i kemi och naturvetenskap
anna-lena.goransson@tranas.se