Nationell idrottsutbildning, Bandy

NIU på Holavedsgymnasiet

Tillsammans med Tranås Bois erbjuder Holavedsgymnasiet dig, som spelar bandy, en nationell idrottsutbildning där du läser kurser inom ämnet specialidrott. Detta innebär att du kan utveckla din talang inom bandy i kombination med gymnasiestudier.

Träning på elitnivå

Kursernaingår både teoretiska moment, idrittsspecifik bandyträning och allsidig grundträning. Du får lära dig mer om kost, träningslära, ledarskap och mental träning. Bandyträningen bedrivs på elitnivå och bandylaget tränas av Oleg Polev som dels är idrottslärare men har även tränarutbildning på hög nivå.

Programmet samarbetar med Träningscenter i Tranås och eleverna får kostnadsfritt träna på gymmet.

Utbyte med Ryssland

Utbildningen har samarbete med det ryska bandygymnasiet, Dynamo i Moskva. Under vecka 44 kommer elverna på NIU i årskurs 2 och 3 åka till Moskva för att spela tillsammans med Dynamos bandyelever.

Oleg Polev
Tränare