Industritekniska programmet

Vill du vara med och föra utvecklingen framåt? Då är industritekniska programmet något för dig! I våra ljusa lokaler och med vår moderna maskinpark kommer engagerade lärare att ge dig en utbildning som matchar marknadens höga krav på framtidens medarbetare.

Utökad berhörighet

Programmet ger behörighet till yrkeshögskola och kan även högskoleförberedande kurser väljas till, vilket ger dig en högskolebehörighet.

APL

Som elev hos oss är du garanterad minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du möter professionella handledare ute på våra företag och får möjlighet att testa dina kunskaper och lära dig nya saker. Här skapar du dina första kontakter med arbetsmarknaden, vilka ofta leder till sommarjobb eller eventuell anställning efter utbildningen.

Inriktningar

Inriktningen svetsteknik ger dig goda möjligheter att jobba som grovplåtslagare och svetsare.

På inriktningen Produkt- och maskinteknik får du utbildning inom svarvning, fräsning och CNC-teknik. Du kan få jobb som maskinoperatör, CNC-operatör, reparatör och montör.

Framtid

Du får inte bara en bra en utbildning, du får också ta del av vårt goda samarbete med de lokala företagen. Det kan generera i sommarjobb och i förlängningen arbetar vi aktivt för att du ska ha en anställning efter utbildningen. Du som genomgått utbildningen kan se fram emot goda möjligheter att få ett välbetalt jobb. Beroende på vilken inriktning du valt så finns det ett flertal branscher som har behov av dig.

Frågor om programmet?

Erik Fång
Lärare i industriämnen
erik.fang@tranas.se
Telefon: 0140-685 44

Britt-Marie Rolf
Studie- och yrkesvägledare
britt-marie.rolf@tranas.se
Telefon: 0140-685 12