Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet är en utbildning som ger dig alla förutsättningar att få ett jobb direkt efter skolan eller för vidare studier inom yrkeshögskolan .Lockas du av tanken att driva eget företag, arbeta med service, försäljning och ledarskap? Vill du bli framtidens entreprenör? Hos oss får du driva en egen butik - Second Sport. Det är ett av många projekt du kommer att få jobba med under studietiden! I nära samarbete med näringslivet i Tranås anordnar vi varje år modevisning och ger ut ett modeblad till kommuninvånarna. Du lär sig även att skapa en webbshop.

Utökad berhörighet

Programmet ger behörighet till yrkeshögskola ochäven högskoleförberedande kurser kan väljas till, vilket ger dig en högskolebehörighet.

APL på programmet

Under sammanlagt 17 veckor får du också chansen att tillämpa dina kunskaper i ”verkligheten” ute på företag, genom APL, arbetsplatsförlagt lärande. APL leder ofta till sommarjobb eller fortsatt anställning efter studenten. Fem av dina APL-veckor kan du förlägga utomlands, till Oxford, England. Under årskurs två åker hela klassen till Oxford för att få inblick i branschen i andra länder, så som England.

Under andra året får du chansen att driva ett riktigt företag inom Ung företagsamhet, www.ungforetagsamhet.se, där vi är en av Sveriges mest framgångsrika skolor.

Vill du utforska Yrkeskartan och se vilka möjligheter som finns inom Handel? Besök Karriär i Handelns Yrkeskarta!

Frågor om programmet?

Eva Sätermo