Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet bjuder på mängder av möjligheter för dig som är intresserad av bilar och är dessutom en bra grund för andra praktiskt krävande yrken. På Holavedsgymnasiet har vi inriktningen personbil.

Utökad berhörighet

Programmet ger behörighet till yrkeshögskola och även högskoleförberedande kurser kan väljas till, vilket ger dig en högskolebehörighet.

Arbetssätt

Utrustningsnivån på fordons- och transportprogrammet är modern. Vi har egna datasystem och bilar från Volvo samt system för Bosch och Mekonomen. Vi jobbar nära branschen i samarbete med flera ledande företag, vilket gör att våra elever är väl förberedda när de kommer ut i arbetslivet.Vi strävar efter sammanhängande block i yrkeskurserna där vi varvar teoretisk undervisning med praktiskt arbete i vår egen verkstad. Vi försöker att hitta fordon som passar in i undervisningen för att kunna verklighetsanpassa den.

Framtiden

I första hand kan man bli personbilsmekaniker när man väljer fordons- och transportprogrammet på Holavedsgymnasiet. Man får även stor nytta av bland annat felsökning i andra yrken.


Frågor om programmet?

Thomas Grahn
Lärare inom fordonsämnen
thomas.grahn@tranas.se
Telefon: 0140-68 535

Britt-Marie Rolf
Studie- och yrkesvägledare
britt-marie.rolf@tranas.se
Telefon: 0140-68 513