Fordons- och transportprogrammet- Modern utbildningsnivå i nära samarbete med branschen

Fordons- och transportprogrammet bjuder på mängder av möjligheter för dig som är intresserad av bilar och är dessutom en bra grund för andra praktiskt krävande yrken. På Holavedsgymnasiet har vi inriktningen personbil.

Utökad berhörighet

Programmet ger behörighet till yrkeshögskola och även högskoleförberedande kurser kan väljas till, vilket ger dig en högskolebehörighet.

Arbetssätt

Utrustningsnivån på fordons- och transportprogrammet är modern. Vi har egna datasystem och bilar från Volvo samt system för Bosch och Mekonomen. Vi jobbar nära branschen i samarbete med flera ledande företag, vilket gör att våra elever är väl förberedda när de kommer ut i arbetslivet.

Certifierad Motorbranschcollege

2018 startades det upp ett trepartsamarbete mellan Holavedsgymnasiet, Skobes Bil och Volvo Cars i Göteborg. Endast 10 skolor har fått detta erbjudande i Sverige. För våra elever är det en stor fördel att få information om aktuell teknik och lärare erbjuds samma utbildning som bilteknikerna. På skolan finns det bilar av senaste modeller med tillhörande datasystem. 2019 blev programmet även certifierade inom MBC (Motorbranch college) Där ingår en styrelse med de lokala företagen på orten. Inom utbildningen strävar vi efter sammanhängande block i yrkeskurserna där vi varvar teoretisk undervisning med praktiskt arbete i vår egen verkstad. Vi försöker att hitta fordon som passar in i undervisningen för att kunna verklighetsanpassa den.

Framtiden

I första hand kan man bli personbilsmekaniker när man väljer fordons- och transportprogrammet på Holavedsgymnasiet. Man får även stor nytta av bland annat felsökning i andra yrken.

Kursöversikt