Estetiska programmet

Om programmet

Det estetiska programmet är en bred utbildning som öppnar för många möjligheter. Programmet är högskoleförberedande. Du kan även bredda dina kunskaper genom att välja till teoretiska och/eller praktiska kurser inom det individuella valet. På Holavedsgymnasiet finns inriktningarna: musik, teater och dans.

Inriktning Musik

Om du går musikinriktningen får du spela och sjunga, enskilt och i grupp. Du läser också musikteori och får jobba med olika musikprogram i våra musiksalar och studior.

Inriktning Teater

På teaterinriktningen arbetar vi med skådespelarträning, improvisation, fysisk teater samt scenografi, mask och kostym.

Inriktning Dans

Om du väljer dansinriktningen får du träna jazz, street, balett och modern dans. Du får även lära dig improvisation och att koreografera till olika föreställningar.

Scenvana

På Estetiska programmet arbetar vi varje läsår, vid flera tillfällen, med både stora och små sceniska projekt där eleverna får möta olika typer av publik. Under utbildningen får du, som elev, spela för både barn, tonåringar och vuxna.

Antagning

För samtliga inriktningar genomförs ett obligatorisk förkunskapsprov som äger rum vid en förträff på Holavedsgymnasiet. Blankett för anmälan till provet laddar du ner på Blankettarkivet

Kursöversikt