El- och energiprogrammet

Inom el- och energiprogrammet på Holavedsgymnasiet får du en kul och spännande utbildning där teori och praktik varvas med varandra. Efter examen från programmet ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom elteknikbranschen så som elektriker.

Utökad berhörighet

Programmet ger behörighet till yrkeshögskola och även högskoleförberedande kurser kan väljas till, vilket ger dig en högskolebehörighet

Arbetssätt

Utbildningen utvecklar din förmåga att samarbeta med andra, möta kunder, ge service och att skickligt utföra arbete både på företag och i människors hem. Säkerhetsfrågor är av yttersta vikt för arbete inom elteknikbranschen. Du kommer därför att få kunskap i elsäkerhet, arbetssäkerhet och arbetsmiljö.

Framtiden

Den snabba tekniska utvecklingen gör att nya verksamhetsområden uppstår, så som installationer av datanät, styrutrustningar, larm och övervakningssystem. Därför får du utöver vanliga elinstallationer även lära dig ny teknik som fiberoptik, bredband och intelligenta husinstallationer. Framtiden för den som väljer el- och energiprogrammet är mycket ljus. Utvecklingen inom teknikområdet går mycket snabbt.

Frågor om programmet?

Hans Nilsson
Lärare i elämnen
hans.nilsson@tranas.se
Telefon: 0140-68 531

Alfons Dahlgren
Studie- och yrkesvägledare
alfons.dahlgren@tranas.se
Telefon: 0140-68 504

Ladda ner

Programbroschyr förPDFEl- och energiprogrammetPDF