Bygg- och anläggningsprogrammet (Företagsförlagda inriktningar)

Bygg- och anläggningsprogrammet är för dig som vill ha ett flexibelt och varierande arbete där du får röra på dig och jobba med händerna. Gemensamt för de yrken programmet utbildar för är kopplingen mellan tanken och handen, och att kunna översätta en ritning, instruktion eller idé till en produkt.

Utökad berhörighet

Programmet ger behörighet till yrkeshögskola och även högskoleförberedande kurser kan väljas till, vilket ger dig en högskolebehörighet

Programmets inriktningar

Vid Holavedsgymnasiet erbjuder vi inriktningen husbyggnad. Inriktningen ger grundläggande yrkeskunskaper och kunskaper om byggprocessen. Vi jobbar med riktiga byggprojekt på skolan och ute i samhället. Utbildningen startar årskurs ett med gemensamma kurser där du får prova på olika yrkesområden. I årskurs två och tre läser du kurser mot din yrkesinriktning, exempelvis byggnadsträarbetare, murare eller betongarbetare.

Företagsförlagd utbildning

Företagsförlagd utbildning ger möjlighet att välja fler inriktningar inom bygg- och anläggningsprogrammet. Ortens företag hjälper till med utbildning inom flera yrkesområden.

I mån av plats kan vi erbjuda företagsförlagd utbildning inom plattsättning, måleri, byggnadsplåt, anläggnings- och vägarbete, golvläggning och glasmästeri.


Frågor om programmet?

Lars Guntell
Lärare byggämnen
lars.guntell@tranas.se
Telefon: 0140-685 28

Inger Johansson
Studie- och yrkesvägledare
inger.johansson@tranas.se
Telefon: 0140-685 04