William blev årets skolmästare i Kängurutävlingen

Den 15 mars tävlades det i matematik när den årliga Kängurutävlingen gick av stapeln. Årets skolmästare i tävlingen blev William Jacobsson i NA15.

Det har gått några veckor sen eleverna på Holavedsgymnasiet deltog i den internationella matematiktävlingen Kängurutävlingen. Årets skolmästare blev William Jacobsson som går sista året på Naturvetenskapsprogrammet. Årskursmästare i tvåan blev Edvin Jämting (NA16) som förra året tog hem skolmästartiteln och i ettan blev Axel Johansson (EK17) årskursmästare.

William upptäckte glädjebeskedet på skolans intern-tv där vinnarna hade annonserats. Han tyckte själv att det hade kännts bra när han deltog i tävlingen, men att han skulle vinna hade han inte räknat med.
– Det var oväntat, men kändes kul att få veta just den veckan eftersom vi hade matteprov på fredagen. Det blev en liten boost, säger William.

William Jacobsson gillar matematik som fokuserar på problemlösning.
– På Kängurutävlingen behövs inga miniräknare eller formler utan man får helt enkelt jobba med hjärnan, berättar William på frågan om hur Kängurutävlingen skiljer sig från andra matteprov.
För William passar just denna typ av frågor perfekt. Han gillar kluringar och tänker att matematik av problemlösningskaraktär kommer att följa honom när han ska plugga vidare. Han är inte inne på någon ren matematikutbildning utan tänker att en ingenjörsutbildning skulle vara intressant och där tänker han att han har nytta av denna typ av matematik.