Studieresa till Krakow

Vinsten förvandlades till studieresa

Det gick bra för UF-företaget Gastronomiska Events, så bra att eleverna på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet kunde för sin vinst göra en studieresa till Krakow och Auschwitz. Resan går i religionens tecken.

I måndags reste eleverna, som går sista året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, till Krakow och Auschwitz för en studieresa i religionens tecken. Eleverna och involverade lärare har tittat närmare på Judendomens kulturliv, där maten spelar en viktig roll. Projektet finasieras genom elevernas vinst från UF-företaget Gastronomiska Events.

Ett besök på Auschwitz kändes extra viktigt utifrån studieresans tema och det blev ett känslosamt besök för eleverna när de guidades runt på arbetslägret. För eleverna och lärarna var det en tung dag, men de anser att det är viktigt att se detta med egna ögon för att förstå och inte glömma.