Vad händer första dagarna på Holavedsgymnasiet?

Skolstart närmar sig med stormsteg och många som ska börja årskurs ett vet inte alls vad som väntar. Läs vidare så får du veta lite mer om vad du, som elev, kan vänta dig de första dagarna!

21 augusti 2019 blir, för våra årskurs ettor första dagen på Holavedsgymnasiet. Vi inleder alltid dagen i aulan där rektor hälsar välkommen och eleverna får information som är viktig när man ska börja gymnasiet. Därefter följer eleverna med sin mentor och klass till ett klassrum. Här går mentor igenom schemat, besvarar på frågor.

Varje program planerar för uppstartsdagarna för att ge eleverna möjlighet att lära känna varandra . Hur det ser ut kan se olika ut, men vikten är att alla ska känna sig trygga både med varandra och i skolmiljön. Guidning av lokalerna brukar stå på dagens schema.

Den 22 augusti kommer elever som börjar årskurs två till fyra. För att ge ettorna mer kött på benen ordnas det många gånger aktiviteter tillsammans med de äldre eleverna. På Holavedsgymnasiet är nollning förbjudet utan de aktiviteter som ordnas ska vara roliga för våra ettor och ge dem chansen att lära känna de andra på programmet. Det är ett perfekt tillfälle för äldre eleverna att dela med sig av tips och råd inför de kommande åren på Holavedsgymnasiet.

Vi hoppas att din start hos oss ska bli så bra som möjligt!