Ullias Berglund vann dikttävling

I torsdags presenterades vinnarna av Populär Poesis dikttävling. Ullias dikt vann deltävlingen där Holavedsgymnasiets elever tävlade i poesi och Daniel Wallin vann tävlingen där allmänheten skickade in bidrag.

Populär Poesis dikttvävling består av två delar. Den ena dikttävlingen är öppen för alla och den andra är för elever som går på Holavedsgymnasiet. Av de inskickade dikter väljs tio bidrag från varje tävlingsgrupp som sedan publiceras i diktantologin Krispiga Kaskader. Av dessa koras en vinnare i varje dikttävling, men båda går under samma tema. Årets tema var Nära och Fjärran. Ullias Berglund vann Holavedsgymnasiets dikttävling med sin dikt I framtiden och Daniel Wallin vann Populär Poesis tävling med sin dikt Knappt åt de knappt.
–Det känns kul! säger Ullias om att vunnit dikttävlingen.
Ullias visste om att hans dikt kommit med i diktantologin då han, tillsammans med de andra eleverna som går Samhällsvetenskapsprogrammets mediainriktning, skapat antologin och tagit bilder till varje dikt. Däremot hade han ingen aning om att han faktiskt vunnit.

Vid prisceremonin fick publiken njuta av poesi i kvadrat. Elever från Holavedsgymnasiet som kommit med i diktantologin Krispiga Kaskader stod på scen och läste sina dikter. De vinnare som inte kunde närvara fick sin dikt uppläst av Anna Larsson Johansson, Kjell Johansson eller Peter Nyberg. När Ullias Berglund läste sin dikt med en fin känsla för rytmik svarade publiken med en rungande applåd.

Det är tredje året som Peter Nyberg, chefredaktör för Populär Poesi och Kjell Johansson, har varit drivande i i arbetet med dikttävlingen och förhoppningen är att kunna fortsätta med denna tävling. Krispiga Kaskader går, för elever, att köpa på skolan och på Populär Poesis hemsida.

Nio av de tjugo vinnarna som kom med i antologin Krispiga Kaskader

Kjell Johansson presenterar mediaeleverna som skapat antologin. Fr.v. Kjell Johansson, Ullias Berglund, Linnéa Lägermo, Alma Reinsjö, Lucas Arvidsson, Emma Smedberg och Elsa Bergdahl. (på bilden saknas Alva Karlbor)

Peter Nyberg tillsammans med vinnaren Ullias Berglund