Tranås Stars spelar nu i division 2

På lördag kör serien i Futsal igång och i Tranås är majoriteten av spelarna från Holavedsgymnasiet. För Tranås Stars kickar seriestarten igång med en hemmamatch i Tranås idrottshall.

Futsal är en relativt ny sport i Sverige, men i Tranås har den vuxit och blivit större sen 2017 då Tranås fick sitt första Futsallag, Tranås Stars. Laget består till största del av elever från Holavedsgymnasiet och framgångarna har varit stora. Habib Jafari (t.v. på bilden) är ordförande i Tranås Stars förklarar spelet som en mer intensiv version av fotboll.
– Det är väldigt likt fotboll, men vi spelar på en mindre plan och då blir det lite tuffare och mer intensivt. Det händer mer eftersom man inte behöver springa över så stor yta, förklarar Habib.

De är tjugo som spelar i Tranås, men Habib hoppas att fler vill haka på sporten och spela.
– Alla får vara med! understryker Habib Jafari.
De träffas på fredagar klockan 18.00 i Ängaryds idrottshall och spelar två timmar tillsammans. För den nyfikne finns det möjlighet att komma och se med egna ögon hur det går till och kanske vara med och spela, om man vågar.

Tranås Stars har spelat kupper där de vunnit flertalet pokaler, men nu utvecklas sporten och det Småländska Fotbollsförbundet har bestämt att det spelas i serie där Tranås Stars kommer att spela i division 2. På lördag klockan 16.00 blir det hemmamatch i Tranås idrottshall där laget möter UNF Arabi från Växjö. Laget är inte okända för Habib Jafari och Niyaz Khorkj, som spelar i Tranås Stars.
– Det är ett starkt lag. Vi träffade dem i Ljungby på kupp, så vi vet att det kan bli tufft. Målet är dock att vinna, säger Habib Jafar.