Tranås nior besökte Holavedsgymnasiet

Det är ett stort beslut de ska ta och mycket att begrunda. Niornas besök på Holavedsgymnasiet ska ge eleverna en bättre uppfattning om de nationella program på skolan och ett tillfälle där de kan ställa sina frågor om att börja gymnasiet.

Inför denna tisdag bjöds eleverna som går årskurs nio i Tranås kommun in för att sätta sig in i gymnasievalet. I vanlig ordning fick eleverna sitta ner i aulan för att få övergripande information om Holavedsgymnasiet och att välja till gymnasiet. Eleverna i årskurs nio fick också tillfälle att se Estetiska programmets danselever när de uppträdde i aulan. Därefter fick de gå med de program som de valt att besöka för att lyssna och ställa frågor.
– Det var jättebra! Vi fick även testa på lite grejer och inte bara sitta och lyssna, berättar Adam Eek som besökte Holavedsgymnasiet i dag.

Efter besök på två program fick eleverna tid för lunch innan det var dags för rundvandring på skolan som leddes av elever på Barn- och fritidsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Nu är det mycket för eleverna att fundera igenom. Om man efter detta besök tycker att det fortfarande är svårt att välja gymnasieprogram så öppnar Holavedsgymnasiet upp sina dörrar den 18 november då det är Öppet Hus. Eleverna har även möjlighet att "skugga" ett program, vilket innebär att de för en dag följer med en klass på ett särskilt program. Detta bokas genom grundskolans studie- och yrkesvägledare.

Under onsdagen den 18 oktober får elever i årskurs nio i de kringliggande kommunerna besöka Holavedsgymnasiet.