Teknisterna besökte Toyota

Under förra veckan var eleverna som läser konstruktionsteknik iväg på studiebesök. Denna gång gick resan till Toyota Material Handling i Mjölby och besöket var mycket uppskattat.

I torsdags besökte deltagare från kursen Konstruktionsteknik på Teknikprogrammet Toyota Material Handling i Mjölby. Besöket inleddes med att Tracy Rylance berättade om företagets historia på ett mycket fångande sätt. Eleverna satt som naglade och lyssnade!

Efter introduktionen fick eleverna en genomgång av Toyota Production System (TPS) som i dagligt tal kallas för Lean Production och genomgång av metoder som till exempel 5S. Toyota bjöd sedan på förmiddagsfika och en ordentlig rundvandring genom produktionen med genomgång av förbättringar vid olika stationer. Besöket var mycket uppskattat och eleverna vill gärna komma tillbaka!

Besöket var ett samarbete med Tranås United och ingår som en del i kursen Konstruktionsteknik. Kursen är en del av inriktningen Design- och produktutveckling och ges andra året på Teknikprogrammet. Vill du läsa mer om Teknikprogrammet? Tryck här!