Superhjältarna kämpar för barnen

Under sista skolveckan kör ettorna på Estetiska programmet ett fullspäckat schema. Föreställningen Vi är alla Superhjältar spelas för fullsatta hus när grundskolornas elever bjuds in till en färgsprakande föreställning.

Vad händer när barnens skratt upphör, när sången försvinner eller när hjältarna plötsligt försvinner? Det fick publiken på Holavedsgymnasiet veta när eleverna på Estetiska programmets första år framförde musikalen Vi är alla Superhjältar. Med en samspelad ensemble lyckades eleverna locka publiken till många skratt och även involvera publiken i handlingen. Under flera tillfällen skrattade publiken, som till större delen bestod av barn i grundskolans lägre åldrar, bara för att reta den onda Gjerta. När hjältarna Supersnälla Silvesara, Stålhenrik, Nova och Guldgun hjälpte de utsatta barnen fick de hjälp av publiken med instruktioner som ropades i kör.

Musikalen är en del i kursen Estetisk kommunikation som esteteleverna läser första året. Många timmar har lagts på att repetera och hitta rätt i rollerma. Elevernas insatser är minst sagt imponerande och de lyckas att dra med publiken i historien om superhjältarna som vänder skurkarna, Trillingarna Tinnitus, Klante Volante, Uni Sax och ärkeskurken Gjerta.

Vill du läsa mer om Estetiska programmet? Tryck här!

Gå till vår Facebooksida för att se fler bilder!

Supersnälla Silversara (Ida Johansson) hjälper barnen Miranda (Emilia Persson), Isak (Daniel Zurawik) och Elsa (Leia Snive)