Studiebesök som inspirerar till kemistudier

I måndags åkte eleverna i NA15 som läser Kemi 2 till Linköping för att titta på företag som arbetar med kemi för att visa möjligheterna inom fältet.

I måndags klev elever, från Naturvetenskapsprogrammet som läser Kemi 2, på pendeln för att åka till Linköping. Väl uppe började de sitt första besök på Linköpings Universitetssjukhus där de fick titta närmare på Klinisk Kemi och se hur man arbetade där.
Efter lunchen åkte de vidare till Alcontrol Laboratorier där de fick lära sig mer om analytisk kemi. De fick lyssna på hur man arbetar med analyser på vatten, mark, luft och livsmedel.

Det blev en intensiv och spännande dag för eleverna. Ester Bakai och Oskar Hübsch, som går sitt andra år på Naturvetenskapsprogrammet var mycket nöjda med dagen.
– Det gav en inblick i ett möjligt framtida yrke, säger Ester.
Oskar tycker att det var ett bra besök och att de fick se verkliga tillämpningar i kemi. Elin Gustavsson som undervisar i kursen var också nöjd med dagen.
– Syftet med studiebesöket var att knyta an till analytisk kemi som vi har jobbat med i kursen kemi 2 under vårterminen. Att få se hur det tillämpas i verkligheten. Ett annat syfte var att inspirera eleverna till att fortsätta läsa kemi efter sin gymnasieutbildning, berättar Elin Gustavsson.

Vill du läsa mer om Naturvetenskapsprogrammet? Tryck här!

eleverna tog pendeln till Linköping för att besöka företag som sysslar med kemisk analys

Eleverna tog pendeln till Linköping för att besöka företag som sysslar med kemisk analys