Habib Jafari och Jalil Sultani

Stora framgångar för ny sportförening

Habib Jafari, som går Introduktionsprogrammet Språkintroduktion, har på kort tid hunnit med en hel del. Från att startat upp en ny förening inom sporten Futsal till att med sitt nybildade lag vinna futsalsturneringen i Sverige.

Futsal är än så länge en relativt ny sport i Sverige, men den växer snabbt. Sporten påminner mycket om fotboll, men spelas inomhus på mindre plan och färre spelare.
– Futsal är lite mer intensiv än fotboll eftersom man får springa mycket mer då planen är mindre och vi är färre spelare, berättar Habib Jafari.

Habib hade spelat en del med futsal med kompisarna och gillade sporten, så när han började höra sig för om det fanns en futsalförening i Tranås upptäckte han att det saknades. Habib sitter med i styrelsen för TAMAM, vänskap utan gränser och fick hjälp av Evelina Ohlsson, som också är styrelsemedlem i organisationen, att starta upp en förening.
– Det blev lite tokigt när jag skickade in alla papper för att få ett organisationsnummer till föreningen eftersom jag skrev fel adress. Vi väntade länge och förstod inte varför organisationsnumret aldrig kom, men när jag ringde igen och vi redde ut problemet gick det fort, skrattar Habib Jafari.
Trots att föreningen bara funnits sen juni 2017 har de redan hunnit nå framgång med laget som de valt att kalla Tranås Stars. De deltog i en kupp i Österbymo där de kom på en andra placering och i helgen vann de en inomhuscup i Söderköping.

Vinstpengarna kommer väl till hands för den nystartade föreningen. I nuläget har laget svårt att boka salar och köpa in utrustning, så hoppet om att hitta en sponsor är stor. För sporten känns viktig.
– Jag har fått uppehållstillstånd, men många av mina vänner väntar på svar och mår dåligt. När de får spela så kan de släppa dessa tankar en stund och mår bättre då. Jag har en önskan om att fler killar i samma situation gör oss sällskap så de inte hamnar i fel sällskap och börjar med droger och andra dumheter, berättar Habib och hans lagkamrat Jalil Sultani håller med honom. Han är medveten om att det är viktigt att hitta en fristad.


Habib och hans lagkamrater vill nu se att föreningen växer och blir fler. När de spelade i Österbymo var kravet att det skulle finnas damer i laget och då fick de låna in spelare för att möta upp kravet. Nu hoppas de att även tjejer vill haka på.

Är du intresserad av att testa futsal? Hör av dig till Habib Jafari på 073-575 19 76