Språkfärdigheter praktiserades i Tyskland

Eleverna i Tyska, steg 5, har varit på resande fot. Resmålet var Berlin och genomfördes tillsammans med lärare Anders Peterson och Therese Lindquist.

Före resan fick eleverna ta reda på fakta om varsin sevärdighet som de sedan redovisade genom att guida övriga gruppen på plats i Berlin. Under resan besöktes bland annat Alexanderplatz med Fernsehturm, Brandenburger Tor, Reichstag, varuhuset KaDeWe, Schloss Charlottenburg, Berlinmuren med East Side Gallery samt Checkpoint Charlie.

Eleverna fick också vara med om en föreläsning, på tyska, om vardagslivet i Tyskland samt ett studiebesök på STASI-fängelset i Berlinförorten Hohenschönhausen där politiska fångar satt inspärrade. Ingången till fängelset är åtta meter bred och blockeras av en massiv stålgrind. Innanför den en gallergrind. Ovanpå den sex meter höga gallergrinden löper 15 meter taggtråd. Längst in elstängsel i olika höjd. Ifrån Stasifängelset var det inte ens lönt att försöka fly.

Denna studieresa var ett uppskattat inslag av både elever och lärare och de fick träna på sina språkkunskaper i ett annat sammanhang än klassrummet.

Här poserar elever och lärare vid Marx-Engelsstatyn. Foto:Therese Lindquist