Sökande till NIU på besök

Torsdagen den 4:e februari bjöds de ungdomar från årskurs 9 som sökt Nationell idrottsutbildning (NIU) inom bandy. Eleverna bjöds in för att skolan och Tranås Bois för att informera och intervjua.

I samarbete med Tranås Bois

Holavedsgymnasiet har sedan tre år tillbaka ett etablerat samarbete med Tranås Bois. Under dagen fick de sökande ungdomarna information kring hur upplägget kring NIU ser ut. De som väljer NIU väljer även ett gymnasieprogram och får under sina tre år läsa 400 poäng med kurser inom specialidrott. Eleverna har två fysiska träningspass och ett teoripass i veckan under alla tre åren.

Fullspäckat schema

De sökande eleverna fick träffa de som redan går på NIU, få information om kurserna och intervjuas om sin egen satsning på elitidrott. Oleg Polev, tränare för Tranås Bois och NIU-eleverna, har även träffat eleverna vid ett träningspass för att få en uppfattning av elevernas nivå. Lunchen inmundigades på Restaurang Novisen där eleverna i årskurs 1 på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet bjöd på en trerätters meny.

Besök gärna vår facebooksida för fler bilder!