Samhällsettor blev klimatkloka

Klimatveckan är i full gång och eleverna på Samhällsvetensskapsprogrammet passade på att titta närmare på de klimatiniativ som arrangerats i kommunen.

Manijeh Rafiei Milajerdi och Martin Tell som undervisar i naturkunskap har tidigare jobbat med klimatprojekt så som recycling och matsvinn. När det var dags för Klimatveckan var det självklart för lärarna att frågor om klimatet skulle uppmärksammas.

I tisdags besökte eleverna som går första året på Samhällsvetenskapsprogrammet den utställning som Nykterhetsförbundets Bildningsverksamhet, NVB, arrangerat. Med inspirerande bilder om hur man kan ta tillvara olika objekt för att göra något nytt fick eleverna idéer om vad de själva skulle kunna göra.

Under onsdagen fick eleverna en rejäl promenad när de tog sig till Norrabys återvinningscentral för att orientera sig i återvinning och deponi. Ute på återvinningscentralen berättade personal mer om anläggningen.

Du hittar fler bilder på Instagramkontot Holavedsgymnasiet!

Här kan du läsa mer om Samhällsvetenskapsprogrammet!