Emma Lindwall, Julia Nordström, Samed Afiev och Nora Hultman är några av eleverna som åker till Ungdomens Riksdag

Samhällselever åker till riksdagen

Fredagen den 5 februari är det åter igen dags för Ungdomens Riksdag. Även i år skickar Holavedsgymnasiet elever som får testa på att vara riksdagsledamot för en dag.

Mångårigt engagemang

Holavedsgymnasiet har under många års tid tagit fasta på värdet av att låta eleverna få uppleva hur det är att arbeta som en folkvald riksdagsledamot. Catarina Månsson är en av lärarna som aktivt jobbat för att eleverna på Samhällsvetenskapsprogrammet ska få delta i Ungdomens Riksdag och i år åker hon med sex elever som kommer att delta. Deltagarnas klasskompisar följer med för att följa debatten och heja på sina kompisar.

Detagande elever

I år kommer Samed Afiev, Nora Hultman, Emma Lindwall, Lena Lundin Johansson, Julia Nordström och Lukas Olsson från Samhällsvetenskapsprogrammet agera riksdagsledamöter. De har förberett sig och uppfyllt kraven för att få delta i Ungdomens Riksdag genom att skriva en motion och ett debattinlägg om framtiden energiförsörjning.

Följ eleverna i direktsändning

12.45 kliver våra elever, tillsammans med 343 and gymnasieelever, in i riksdagen. För intresserade finns möjligheten att följa Ungdomens Riksdag live genom SVTplay.