Foto: Peter Wisbyse

RL i Krakow

Restaurang- och Livsmedelsprogrammet har varit på studieresa i Krakow. Resans syfte var att knyta samman flera ämnen från programmet och upplevelserna berörde de medverkande på olika plan.

Studieresan gav möjligheten att arbeta över gränserna med en infärgning av flera ämnen. Historia och religion färgades av besök i synagoga, katolska kyrkor, stadsvandring och ett besök på Auschwitz I och II som inte lämnade någon oberörd. Naturkunskap praktiserades i den Unesco-listade saltgruvan Wieliczka.

Övergripande mål inom programmet såsom branschens internationella prägel och matens betydelse för kultur och tradition tillämpades med restaurangbesök på en genuin polsk restaurang samt en modern restaurang med internationella smaker.

Resan finansierades av elevernas drickspengar från programmets egna restaurang Novisen, som de har drivit under dessa tre års studier, samt intäkter från tre större projekt som ingår i utbildningen.

Vill du veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet -> LÄS MER HÄR!

Foto: Peter Wisbyse

Foto: Peter Wisbyse