ÖPPET HUS 2018

Årets Öppet Hus lockade mycket folk. En del av besökarna kanske var nyfikna på någon specifik elev och ville veta mer om vad de gör under sin gymnasieutbildning. Andra tog möjligheten att få en närmare insyn i skolan.

Hangaren fylldes snabbt med intresserade besökare i alla åldrar. Elever och personal fanns på plats för att representera sina program eller arbetsgrupp som finns tillgängliga på skolan.

UF-företagen var i år fler till antalet än någonsin och intresset för deras idéer var stort. Eleverna fick möjlighet att möta många kunder som bestod av olika målgrupper . Ett bra tillfälle att träna på att sälja in sina produkter och tjänster. Ewa Sätermo berättar att affärsidéerna bestod av tekniska innovationer, övervakningskamera, mobiltillbehör, egendesignade tillbehör till hörlurar, resekitt, egendesignat spel, maträtt från andra kulturer, fototjänst, egendesignade ljusstakar i cement och ett lekset för att få barn.

Det fanns mycket aktiviteter under skolans tak denna dag och BF var ett program som i år hade valt att fokusera på den yngre målgruppen. Detta i form av sagoläsning som skulle visa sig vara ett mycket populärt arrangemang hos barnen. Maja Gustafsson och Elsa Gustafsson är två elever från BF18 som tog hand om barnen.
—Barnen fick knacka på en resväska och i denna fanns det böcker. De fick välja en bok och sedan lästes denna i ett tält som fanns uppsatt i klassrummet, berättar Elsa.
Viljan att arbeta med barn var en av de anledningar till att de valde just Barn– och fritidsprogrammet. De var kompisar redan innan de började på gymnasiet och för Maja var valet enkelt.
–Jag vill arbeta med barn och det finns en stor efterfrågan så därför valde jag BF. Jag fick själv information om programmet när jag besökte skolan innan jag gjorde mitt gymnasieval.

Restaurang– och livsmedelsprogrammet fanns på plats i Hangaren och serverade en asieninspirerande soppa där besökarna fick gissa de ingredienser som fanns i.Hantverksprogrammet hade tillverkning av spelet "tre i rad" där man kunde man få valfritt namn infräst i spelplattan. I Vård– och omsogsprogrammets lokaler kunde man mäta sitt blodtryck, puls och sin syremättnad. Det fanns sammanfattningsvis en stor spridning på de olika aktivitetena under denna dag.

Dagen avslutades med en fantastisk dansuppvisning av Estetiska programmet i aulan som var fullsatt och elever och personal ser nu fram emot de resterande fem veckor som är kvar av denna termin.

foto: Dennis Drätting

IM-elever är redo att möta besökare i sitt Språkkafé.

Industriprogrammet fick möjlighet att visa upp sin verkstad.

UF-företaget Wrap-It var mycket nöjda med dagen.