Selma Henrysson och Alva Eriksson är två av alla de nya eleverna på skolan. foto: Milou Areland

Ny på skolan

Nu är skolan åter fylld med förväntansfulla elever och personal. Första veckan innefattade en introduktion för många elever där man fick möjlighet att lära känna varandra lite bättre och för att få en mjukstart på gymnasietiden.

Jag träffar Alva Eriksson och Selma Henrysson vid skolans entré för att prata lite om hur den första veckan upplevs när man är ny på skolan.
– Vi var ute en hel del och gjorde olika aktiviteter under veckan berättar Alva som läser första året på Estetiska programmet med inriktning Teater.

Både Alva och Selma pendlar med buss till Tranås och känner varandra sedan tidigare. Dom har sett fram emot skolstarten under sommarlovet och är nöjda med sina val av program.
– Jag valde Vård- och omsorgsprogrammet för att det verkar roligt och jag skulle kunna tänka mig att läsa till socionom i framtiden berättar Selma. Hon är nöjd med sitt schema och har tagit det lugnt i sommar inför skolstarten. Hon använder en kalender för att planera sin tid och hon ser fram emot den kallare årstiden som nu har kommit. En del beror på gymnasiestarten men också en längtan efter att åka skidor i vinter.

Alva, som alltid har varit intresserad av musik och konst, var lite osäker när hon skulle göra sitt gymnasieval. Hon funderade även på Samhällsvetenskapsprogrammet men inriktningen Teater gjorde henne intresserad och hon ser nu fram emot att lära sig nya saker. Hon spelar både tvärflöjt och piano så musiken är en stor del av hennes liv men hon kan ännu inte avgöra vad hon vill sysselsätta sig med när hon blir äldre. Hon tror dock att teatern kan ge henne en erfarenhet som hon kan använda på många olika sätt inom många olika yrken.

Varken Selma eller Alva har varit nervösa inför skolstarten utan mer nyfikna på de nya klasskamraterna och på alla nya lärare. Dom tycker att det känns lite lugnare än i nian och har redan upptäckt att eget ansvar kommer att prägla deras tid på gymnasiet.

Vill du se mer av det som händer på skolan?
Följ oss på Facebook och Instagram för mer uppdatering om vad som sker.