Nu är alla på plats

Så har ordningen återställts och alla elever är på plats nu när både tvåor och treor började första dagen på höstterminen. På schemat stod mentorstid och välkomnande av Holavedsgymnasiets nya elever.

När klockan slog nio var Hangaren, Kafé Bryggan och de andra umgängesytorna fyllda med både trötta och glada elever. Många av eleverna hade kunnat spendera fler lediga dagar och vänta med skolstarten, medan andra kände sig taggade för det kommande läsåret. Scheman har jämförts, strategier har lagts upp och många elever är eniga när det kommer till saker de ska tänka på inför det nya läsåret.
– I år ska jag se till att ta tag i sakerna direkt, säger Filip Viberg som precis påbörjat sitt andra år på El- och energiprogrammet.
Ellen Spång och Hanna Borg ser fram emot att komma igång och i år har de bestämt sig för att satsa både på att lyckas bättre och njuta.
– Nu ska vi ha roligt, ta vara på tiden och göra så bra vi kan! säger Hanna Borg

Efter mentorstiden användes dagen till att välkomna de nya eleverna. Det har blivit något av en tradition på Holavedsgymnasiet att använda dagen till att hjälpa de nya eleverna till rätta, både genom lekar och uppdrag. Många klasser bildade faddergrupper för att sedan gå ut och leta rätt på personer och platser som kan vara bra att känna till. Niklas Fredriksson, i receptionen fick under dagen många besök.

På Naturvetenskapsprogrammet hade de äldra eleverna bakat inför skolstarten, så att de kunde bjuda de nya ettorna på något gott. I skolans alla vrår var aktiviteterna i fullgång. På Bygg- och anläggningsprogrammet hamrades det för fullt. Gruppvis skulle man under kort tid skapa en ergonomisk och funktionsduglig bänk. Här bestod grupperna av ettor, tvåor och treor i en salig blandning. Restaurang- och livsmedelsprogrammets elever i tvåan och trean bjöd ettor, vuxelever och berörd personal på lunch för att få chans att sitta ner och bekanta sig med varandra.

Ja, aktiviteterna var många! Vill du se fler bilder kan du besöka vår facebooksida!