Elver i årskurs 9 får gymnasieinformation

Niorna besökte Holavedsgymnasiet

För årskurs nio är det en viktig dag när de får bege sig till Holavedsgymnasiet för att få gymnasietinformation inför valet till hösten 2017. På plats fanns studie- och yrkesvägledare, lärare och elever för att räta ut så många frågetecken som möjligt.

Det blev en informationsspäckad dag när eleverna i årskurs nio guidades runt på Holavedsgymnasiet. Under tisdagen var det elever från grundskolorna i Tranås och Boxholms kommun som kom på besök. Under onsdagen besöker grundskolorna från kranskommunerna Holavedsgymnasiet.
   Dagen inleddes med information i aulan och underhållning av estetelever. Inger Johansson, studie- och yrkesvägledare talade till eleverna och påminde dem om att detta är deras val och att det är viktigt att se till vad man själv tycker är intressant och inte fundera för mycket på vad kompisen ska välja.

Redan innan besöket på Holavedsgymnasiet fick eleverna välja två program att titta närmare på. Efter informationen i aulan delades eleverna upp utifrån de val de tidigare hade gjort för att lyssna på de olika programmen. Eleverna uttryckte att det hade varit en spännande dag och många kände att de hade fått veta mer om programmen, vilket hjälpte dem i kommande val.

Efter lunchen guidades årskursniorna runt i skolans lokaler av elever på Barn- och fritidsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet, som läser kursen kommunikation. Lisa Malmberg och Carl Månsson Rosgren var några av eleverna som guidade.
   – Vi kommer att visa dem runt så att de får se alla delar, berättade Lisa Malmberg.
   Under rundvandringen fick eleverna även chans att ställa frågorn till de elever som guidade dem på skolan.

Den 9 november kommer elever i årskurs nio få ytterligare en chans att besöka två program när Holavedsgymnasiet välkomnar till kvällsinformation. Då får eleverna ta med sig vårdnadshavare för att tillsammans besöka antingen nya program, eller samma program för att ta reda på mer information om just dessa program.

Lisa Malmberg och Carl Månsson Rosgren guidade årskurs nior