Naturare åkte på Forskarfredag

Under fredagen den 29 september åkte eleverna som går tredje året på Naturvetenskapsprogrammet till Eksjö för att vara med på forskarfredag och sätta sig in i nya forskningsrön.

I fredags tog eleverna på Naturvetenskapsprogrammet tillfället i akt och besökte Forskarfredag på Höglandssjukhuset i Eksjö. Det är inte första gången som de åker iväg för att delta vid Forskarfredag på Höglandet eftersom det varit ett uppskattat inslag.
Under förmiddagen berättade forskare om deras forskningsprojekt. Eleverna fick bland annat lyssna till Anders Winblad som, mycket professionellt, berättade om mikrodialys, Linda Gerdin berättar om hur stress kan påverka tarmslemhinnan.

Eleverna var nöjda med upplägget och förhoppningsvis inspirerade till vidare studier. Vill du läsa mer om Naturvetenskapsprogrammet? Tryck här!

En av forskarna som presenterade sitt forskningsprojekt