Mediaelever var med och skapade diktbok

Under slutet av förra veckan kom diktboken Krispiga Kaskader ut. Det är en antologi bestående av vinnardikterna i Holavedsgymnasiet och Populär Poesis dikttävling. Mediaeleverna utformade och illustrerade boken.

I början på året kontaktades medialärarna på Samhällsvetenskapsprogrammet för att samarbete kring Holavedsgymnasiet och Populär Poesis dikttävling Krispiga Kaskader. Det är fjärde året som eleverna på Samhälssvetenskapsprogrammets mediainriktning skapar diktantologin Krispiga Kaskader.
Lucas Arvidsson, Elsa Bergdahl, Ullias Berglund, Alva Karlborg, Linnéa Lägermo, Alva Reinsjö och Emma Smedberg blev de första eleverna som visste vilka som kommit med i diktantologin. Inom kurserna Medieproduktion 1, Fotografisk bild 1och Grafisk kommunikation fick eleverna arbeta med att skapa boken. Eleverna har tagit bilder och layoutat boken och slutresultatet presenterades vid prisutdelningen i torsdags, förra veckan.

För Elsa Bergdahl och Ullias Bergdahl blev arbetet med boken särskilt speciellt då deras dikter kommit med i diktantologin, men de bestämde sig snabbt för att inte ta bilder till sina egna bilder utan tyckte att det kunde vara roligare om någon annan illustrerade dikterna.
Projektet var uppskattat och eleverna tyckte att det var både spännande och svårt att tolka dikterna, men är nöjda med slutresultatet.
– Jag tycker att det var intressant att få analysera dikterna och sedan få tolka och ta bilder utifrån min egen tolkning av bilden. Jag har aldrig jobbat med poesi på det sättet, berättar Linnéa Lägermo.

Boken finns att köpa på Populär Poesis hemsida och elever kan köpa den på skolan.

Vill du läsa mer om Samhällsvetenskapsprogrammet? Tryck här!

Ullias Berglunds fotografi till dikten Rotjakt av Louise Halvardsson

Lucas Arvidsson fotografi till dikten Slå an en ton av Anna Agrell