Lokal utbildningsmässa för elever

Både lärosäten samt näringsliv medverkade i år vid den lokala utbildningsmässan i onsdags där eleverna gavs möjlighet att få koll på de framtidsval som finns efter sina gymnasiestudier.

Dagen startade med Arbetsförmedlingen och allmän info om folkhögskola, högskola samt yrkeshögskola. Därefter så fick eleverna själva välja vilka seminariepass de ville besöka. Här fanns mycket information att hämta och en chans att upptäcka nya vägar de kan ta när efter studenten.

Intresse fanns på alla insatta seminariepass och närvaron visade jämn spridning. Inger Johansson, en av skolans Studie- och Yrkesvägledare soch samordnare för dagen, sammanfattar denna dag med en positiv känsla.
– Jag tycker att det är roligt att se att så många vill komma hit och visa vilka möjligheter som finns för våra elever. Detta tillfället är viktigt för eleverna, att använda sig av, för att komma fram till ett bra val efter sina gymnasiestudier, säger Inger.

Årskurs 2 får delta under den första informationsdelen och är tillsammans med årskurs 1 välkommna att besöka mässan som pågår under hela dagen i Hangaren. Årskurs 3 har även möjlighet att gå på fyra seminariepass av nitton möjliga, som de själva får välja.

Dagen avslutades i Aulan med ett "samtal med Näringslivet" i ledning av Lasse Johansson. Representanter från Bosch, OEM, Tranås kommun, Tranås United, Montico, Tranås handel och Mässbolaget svarade på frågor.