Kare är spänd inför studenten

På lördag drar det ihop sig till studenten och för Kare Zahil Jamal är detta en efterlängtad dag. Samtidigt är det pirrigt och nervöst att lämna skolan. Vad väntar där ute?

Kare Zahil Jamal har bara två dagar kvar i skolan och sedan är det dags att springa ut genom skolans glasdörrar tillsammans med sina andra klasskompisar som också tar studenten.
– Alma, Mårten och jag ska åka en rosa bil på lördag! säger Kare glatt.
Hon tycker att det ska bli roligt att få ta studenten, men känslorna är blandade. Hon har ju ändå haft roligt under sin skoltid. Kare har gått det Individuella programmet inom gymnasiesärskolan. Det har varit roligt att få gå till skolan och Kare är väldigt nöjd över att hon har fått lära sig så mycket. Hon berättar om att det har varit många olika saker hon har fått lära sig. Hon tyckte om att lära sig svenska, engelska och matematik. När hon berättar om Idrottslektionerna glittrar ögonen. Innebandy är roligt, men läraren Anders var något i särklass.
– Anders är så rolig och har alltid skojat med oss! säger Kare och ser nöjd ut.

Under sin gymnasietid fick Kare möjlighet att arbetsträna, vilket hon tycker har varit nyttigt. Även på praktiken, där hon var ute på Willy:s, Wienerbageriet och Arbetscentrum var spännande. Kare tycker om att jobba i butik och i sommar kommer hon att jobba i en klädaffär, något hon verkligen ser fram emot.
– Det blir roligt, säger Kare Zahil Jamal.
Hon vet inte riktigt hur hösten kommer att se ut, men förhoppningsvis får hon fortsätta att jobba i butiken.

Vill du läsa mer om Individuella programmet inom gymnasiesärskolan? Tryck här!