Höstens mode visades av Handelsprogrammet

Elever i åk 2 och 3 på Handelsprogrammet har planerat och nu även genomfört den modevisning som varje år äger rum under den välbesökta Tranåsmässan. I fredags och lördags var det dax igen.

Det krävdes en hel del planering och engagemang för att allt skulle falla på plats. Kontakten med lokala butiker har eleverna själva haft ansvar över och till skillnad från tidigare år, då även esteterna var modeller, så var det i år bara elever från Handelsprogrammet som medverkade under visningen.

Eleverna har själva fått välja den musik som ska spelas och där har hänsyn tagits till vilken typ av kläder som ska visas upp. Koreografi har också varit en del av förarbetet innan det var dags för att visa alla mässbesökare årets höstmode.

Vid tre tillfällen under Tranåsmässan så fanns det möjlighet att se modevisningen. Flest besökare var det under fredagen och det kunde höras på volymen från applåderna. Detta är ett uppskattat inslag enligt många beökare.
–Jag tycker att det är roligt att få se många butikers utbud på samma gång och det är alltid trevligt att eleverna själva är modeller. I år känner vi ingen som är med men anledningen att vi kom hit till mässan var för att se modevisningen, berättar Margareta Andersson som själv är bosatt i Tranås.

Eleverna anser att Modevisningen är ett roligt inslag under studietiden och att man får lära sig en hel del om planering, struktur och kommunikation men även att kunna hantera nerverna när det var dags för att gå ut på scenen.
foto: Milou Areland