Holavedsgymnasiets elever besöker bosnisk skola

Nu är Holavedsgymnasiets elever från Samhällsvetenskapsprogrammet på plats i Sarajevo och Skolan för Miljö och Design för en intensiv vecka med spännande möten och intressanta resmål.

På fredag eftermiddag under förra veckan åkte nio elever och tre lärare ner till Sarajevo i Bosnien-Hercegovina för att besöka vänskolan Skolan för Miljö och Design. Eleverna som åkte går Samhällsvetenskapsprogrammet och läser kurserna Internationella relationer, Historia 2, Religion 2 och Mediekurser. Eleverna har inför resan studerat inbördeskriget i Bosnien och vad som ledde fram till konflikten. Under sin resa kommer de svenska eleverna tillsammans med eleverna från Skolan för Miljö och Design besöka platser som kom att spela en viktig roll i kriget. De kommer bland annat åka till Srebrenica, Mostar och självklart guidas runt i Sarajevo.

Under söndagen fick de svenska och bosniska eleverna träffas för första gången. Vid första träffen guidades de runt i Sarajevo och fick lära känna varandra bättre. På måndagen bjöds eleverna in till vänskolan och fick vara med på några lektioner. Även ett besök på den bosniska tidningen Avaz hanns med, något som var av stort intresse för eleverna som går inriktningen Medier och kommunikation.

Följ oss på Facebook där du får fler uppdateringar om elevernas spännande resa!

Vill du läsa mer om Samhällsvetenskapsprogrammet? Tryck här!

Här besöker eleverna den bosniska tidningen Avaz. Ett mycket uppskattat besök!