Höga ambitioner när eleverna kör igång

Efter ett långt och skönt jullov kan det vara svårt och segt att komma igång, men eleverna på Holavedsgymnasiet ser fram emot vårterminen och många lägger ribban högt när det kommer till ambitionsnivån.

Nu när 2019 är över och eleverna klivit in i läsårets andra termin är det nya tag som gäller när man pratar med elever ute i korridoren. Trots att många känner sig trötta första dagen på terminen så ser man ljust på vad som komma skall.

Det är första dagen på terminen och klockan bara är halv tio på förmiddagen, men Lukas Schildt och Ali Haidari är redan igång med att räkna matte mellan lektionerna.
– Det är skönt att vi dragit i gång med lektioner på en gång och inte en massa annat, säger Lukas Schildt.
Ali håller med. Han är också nöjd över att de har kört igång på riktigt. När det kommer till vårterminen ser Ali att han vill satsa på höga betyg.
– Jag satsar högt och vill nå mina mål inom kurserna, säger Ali Haidari.
Både Ali och Lukas går i tvåan och har hört från andra elever att det kan vara tufft men oroar sig inte så mycket för det.
– Det är viktigt att man lägger sig på en nivå som man kan orka och inte köra på som ett tomtebloss, menar Lukas.

Längre bort sitter Hanna Jeresta, Ajla Poljak och Eila Johannessen som sitter och diskuterar lovet som varit.
– Det känns lite segt så här på morgonen, men jag är ändå taggad för att ta nya tag denna termin, säger Hanna Jeresta.
– Mitt mål är att hålla samma nivå som de tre tidigare terminerna. Det gäller att få skolan att gå ihop med stallet och jobbet, säger Ajla Poljak som jobbar extra på Gula Huset efter skoltid.
Även om fokus ligger på skolan och skolresultat så är den sociala biten en viktig del av skoltiden.
– Det ska bli kul att komma igång och få spendera tid med vänner och se vad terminen har att erbjuda, säger Eijla Johannessen.

I fiket är varenda bord upptaget och det hörs att det finns mycket att prata om. Eleverna på AHV tar en fika tillsammans med lärarna Märta och Inger. De pratar om lovet som har varit och vad som ligger framför dem. Här finns det ingen tvekan om att de är pepp på en nystart.
– Det är precis lika roligt som vanligt, säger Alexander Hillmarker som har längtat efter terminsstarten.
– Jag ser fram emot det mesta! Praktiken ska bli rolig! berättar Jessica Kjellström.

Lärarna Maria Nyström, Daniel Göransson och Jan Björfeldt tycker att det är kul att vara på plats. Även om lärarna körde igång redan igår så blir det mer på riktigt idag när eleverna har kommit.
– Lokalen känns så mycket trevligare nu när eleverna har kommit, säger Maria Nyström.